Project Description

Rejuvenating Backyard Bliss

Corunna Road, Petersham | Residential

ABOUT THE PROJECT

These clients had just purchased their cozy dream home in Sydney’s inner west, but faced a problem. The small back yard was dominated by a raised deck, with limited connection between the lower garden and the house, and minimal privacy from neighbours.

They also wanted to squeeze a spa into their limited space to create a relaxing, private retreat for themselves.

Our design reconnected the indoor living area with the garden by breaking the height difference into manageable platforms, creating pockets of space for seating and the spa. Descending down into the garden sooner allows for more privacy and higher planting embracing the lower seating area.

“We got in touch with Outhouse Design and I am so glad we did. From the beginning the team were extremely eager to understand our ideas/brief for our garden, and worked with us to understand how we wanted to utilise the space in alignment with our lifestyle. The team provided us with a wonderful concept design and we were instantly captivated. They worked so well with the landscape builders to ensure that the end result was completely in keeping with our vision and the overall design. We always felt extremely well looked after and informed throughout the build, making it a seamless process without any headaches. The team are extremely engaging and approachable, which made the whole experience a dream. Couldn’t recommended the Outhouse Design team any higher.”

OWNER, CORUNNA ROAD, PETERSHAM