Project Description

GREEN PARKING SOLUTION

Waiwera Street, Lavender Bay | Residential

ABOUT THE PROJECT – IN PROGRESS

In collaboration with one of Sydney’s most dynamic emerging architects, we explored a different design solution when it comes to off-street parking. We believe that you can have the best both worlds: parking space meets garden.

Bird's eye view of the garden

Using a combination of oversized pavers made from StoneSet, a great porous material that can be coloured to complement the home, with ground covers and planting supported by Elmich’s structural cell technology, we created a balance of hard and soft.

Perspective of the garden showing garage door
Perspective of the garden showing the house

The timber garage door has a feature-routed circle pattern to create a sense of visual connection. This is complemented by bespoke raised planters positioned above the door, to soften the space and create privacy from neighbours.

The side garden has a tranquil fish pond with circled stepping stones allowing access to a sunny nook, while the roof of the property is cooled by a sedum roof garden.

View of water feature along side passage
Canopy tree for shade
Bird's eye view of the garden showing the car in the flexible parking space
  • Before image of the rear garden
  • Before image of the rear garden
  • Before image of the rear garden