Project Description

TREE HOUSE GETAWAY

Carlos Road, Artarmon | Backyard

ABOUT THE PROJECT – IN PROGRESS

At the rear of this property is an extensive deck area that looks down into an unused lower garden, that’s seen better days and offers the kids no reason to venture down and explore. So we needed to create a reason to engage, so as playground designers we knew straight away that a bespoke tree house that sits elevated within the canopy of the tree ferns would do the trick.

View across feature lawn to outdoor seating and bespoke tree house

The natural landscape lends itself to the inclusion of a discovery dry creek bed, with stepping logs, bridges and balancing posts. The raised tree house allows for sensory play below and the inclusion of a connecting slide and over sized windows make this the best sleep over fun house.

Bespoke timber tree house with viewing windows and slide among shady tree ferns and trampoline play

The garden allows for a large lawn area, with plenty of paving for riding the bikes and space in the corner for the over sized family fun trampoline.

The inclusion of new wide timber steps make access nice and easy and built in seating allow for parents to take time out within easy access to the kids.

Rejuvenated terraced garden area to trampoline
View from kitchen dining area out across feature lawn to outdoor seating and bespoke tree house
  • Before image of back garden
  • Before image of back garden
  • Before image of back garden