Project Description

THE GARDEN OFFICE

Marrickville Road, Marrickville | Backyard

ABOUT THE PROJECT – IN PROGRESS

This traditional family home is located in the inner west of Sydney, so the back garden is a real sanctuary for the family as well as the two dogs, but working from home can be a tad difficult, but with an addition of the garden office, life will be a bit calmer for all.

Overall view of rear garden with large organic steppers
View to garden office entrance

As the dogs are still young and full of energy, it was important to create a section within the garden that will allow them to be dogs and express themselves, so with a bit of creativity we designed an enclosure with a combination of timber vertical fencing linked in with the raised walls of the veggie garden. This allows the creation of boundaries without the need of harsh straight fences.

View across to existing palm trees and central water feature garden with large organic steppers

The back of the house has undergone an extensive renovation which included an architectural extension and bi-fold doors, so this allowed us the opportunity to highlight the palms with uplights, contrast planting and water feature.

An overhead structure links the home office, a feature circle of lawn creates a focus and the over sized steppers just makes access easy.

View out to garden across existing palm trees and central water feature garden
  • Before image of back garden
  • Before image of back garden
  • Before image of back garden